Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przygotowaniem tego ciasta poradzą sobie nawet kuchenni laicy! Kruche kakaowe ciasto w połączeniu z delikatną masą serową zachwyci każdego. Nie sposób mu się oprzeć.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4564
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 602
Składniki
Do jednej miski przełóż wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kruchego ciasta. Zagniataj ciasto ręką. Po wyrobieniu podziel je na dwie równe części i odstaw do lodówki na około 30 minut.
W malakserze ucieraj żółtka razem z cukrem. Do masy dodaj roztopione i przestudzone masło, budyń oraz olejek waniliowy. Połącz składniki przy użyciu miksera.
W oddzielnym naczyniu ubij białka. Przełóż je do serowej masy i połącz składniki przy użyciu łyżki. Na koniec dodaj rodzynki.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Wyjmij pierwszą część ciasta z lodówki i rozłóż je równomiernie na spodzie formy. Ciasto przykryj serową masą. Następnie wyciągnij drugą część ciasta, zetrzyj je na tarce na grubych oczkach i przykryj nim serową masę.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.