Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przygotowaniem tego ciasta poradzą sobie nawet kuchenni laicy! Kruche kakaowe ciasto w połączeniu z delikatną masą serową zachwyci każdego. Nie sposób mu się oprzeć.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231678
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4922
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36164
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231678
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4922
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36164
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1372
        
        
                Składniki
Do jednej miski przełóż wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kruchego ciasta. Zagniataj ciasto ręką. Po wyrobieniu podziel je na dwie równe części i odstaw do lodówki na około 30 minut.
W malakserze ucieraj żółtka razem z cukrem. Do masy dodaj roztopione i przestudzone masło, budyń oraz olejek waniliowy. Połącz składniki przy użyciu miksera.
W oddzielnym naczyniu ubij białka. Przełóż je do serowej masy i połącz składniki przy użyciu łyżki. Na koniec dodaj rodzynki.
Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Wyjmij pierwszą część ciasta z lodówki i rozłóż je równomiernie na spodzie formy. Ciasto przykryj serową masą. Następnie wyciągnij drugą część ciasta, zetrzyj je na tarce na grubych oczkach i przykryj nim serową masę.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.