Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam wam bardzo smaczne kokosowe kostki które przygotowałam z okazji dnia ojca. Kostki były zaskoczeniem dla rodzinki.
mikser, blaszka, garnek,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1135
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1135
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Do utartych żółtek stopniowo przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.(blaszkę o wymiarach 26/30 cm). Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 30 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić. Polewa; Wodę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu, dodać margarynę, cukier kilka kropli olejku migdałowego czy wanilii (według swojego smaku ) Cały czas mieszając dodać kakao. Gotować około 3 minut od momentu zagotowania uważając, aby polewa nam się nie przypaliła. Wystudzone ciasto pokroić w kostkę wielkości około 2,5 na 2,5 cm. Kostki zamaczać w gorącej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych.