Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kokosową bitą śmietaną, biszkoptami, bezikami i owocami. Robi się błyskawicznie, a wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 969
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 969
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3132
Polecam.
Odsłon: 1939
Składniki
Śmietanki, których używamy muszą być mocno schłodzone. Śmietankę zwykłą i kokosową mieszamy, dodajemy cukier puder i ubijamy. Owoce obieramy i myjemy. Warto użyć mieszanki owoców słodkich i kwaśnych. Biszkopty kroimy na ćwiartki. Przygotowujemy 6 szklaneczek lub pucharków. Na dnie układamy 4 ćwiartki biszkopta, na to łyżkę bitej śmietany, owoce, beziki, biszkopty, śmietankę. Na górze układamy znów porcję owoców i bezików. Deser podajemy od razu.