Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na Świątecznym stole.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 231
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 161
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 231
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie masy: Mleczko kokosowe wymieszać z mlekiem, wsypać cukier i wbić żółtka, dokładnie wymieszać (jedną szklankę odlać) a resztę zagotować, stale mieszając. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z odłożonym mlekiem i wlewać powoli na gorącą masę. Ponownie zagotować na bardzo małym ogniu, stale mieszając gotować do zgęstnienia. Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem i orzechami na puszystą masę. Następnie dodać jajka, maślankę, banany, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem, po czym przelać do dwóch wąskich foremek. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Ostudzony placek pokroić w grube plastry, przekładać przygotowaną masą kokosową i kroić ukośnie.