Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na Świątecznym stole.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 40
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 123
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 164
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 40
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 123
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 164
Składniki
Wykonanie masy: Mleczko kokosowe wymieszać z mlekiem, wsypać cukier i wbić żółtka, dokładnie wymieszać (jedną szklankę odlać) a resztę zagotować, stale mieszając. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z odłożonym mlekiem i wlewać powoli na gorącą masę. Ponownie zagotować na bardzo małym ogniu, stale mieszając gotować do zgęstnienia. Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem i orzechami na puszystą masę. Następnie dodać jajka, maślankę, banany, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem, po czym przelać do dwóch wąskich foremek. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Ostudzony placek pokroić w grube plastry, przekładać przygotowaną masą kokosową i kroić ukośnie.