Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnące i aromatyczne ciasto , zachwyca różnymi zapachami i smakami owoców. Delikatne i aksamitne rozpływa się w ustach, może być ozdobą każdej uroczystości rodzinnej.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24170
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4423
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 376
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3305
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5577
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24170
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4423
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 376
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3305
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5577
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka wybić , ubijając dodawać cukier , ubić na sztywno. Produkty sypkie wymieszać z masą jajeczną. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić.
Kiwi obrać , zblendować , dodać 1 szklankę wody , zagotować i tym roztworze rozpuścić galaretki o smaku kiwi, pozostawić do stężenia. Ciasto posmarować konfiturą morelową. 1 śmietankę ubić , dodając ser mascarpone , a następnie tężejącą galaretkę, wymieszać. Wyłożyć na ciasto.
Konfiturę malinową zagotować , dodając 1 szklankę wody i rozpuścić w tym galaretki malinowe, pozostawić do stężenia. 1 śmietankę ubić a następnie dodać ser mascarpone , ubić. Dodać tężejącą galaretkę malinową , wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Wycisnąć sok z cytryny dodać 1 1/2 szklanki wody zagotować , rozpuścić galaretki cytrynowe, pozostawić do stężenia, tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce 2 godziny a najlepiej dłużej, podzielić na porcje.