Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to piekę bardzo często bo jest szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi. Poza tym bardzo ładnie się prezentuje i jest pyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie, stopniowo dodać 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, ocet, olej i aromat waniliowy. Całość utrzeć na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wmieszać białka. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej pół szklanki maku. Formę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie włożyć białe ciasto, później ciasto z kakao, a na wierzch ciasto z makiem. Ciasto piec w 160stopniach przez 50-60minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać mleko i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Polewą polać wystudzone ciasto.