Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretek , owoców i zsiadłego mleka bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i orzeźwiający.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.