Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasteczka korzenne, udekorowane kolorowym lukrem i ozdobami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1920
Polecam.
Odsłon: 401
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 23
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1920
Polecam.
Odsłon: 401
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
Masło musimy rozpuścić, ostudzić. Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy, dodajemy kakao, przyprawę korzenną. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Do wymieszanych składników z mąką dodajemy żółtka i ostudzone masło. Wstępnie mieszamy łyżką aż powstanie gęste ciasto, dalej wyrabiamy ręcznie. Wyrobione ciasto robimy w kształt kuli i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Ze schłodzonego ciasta rozwałkowujemy placek o grubości około pół centymetra i z niego wycinamy foremkami ciasteczka. Ciasteczka układamy na wcześniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 - 13 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone pierniczki dekorujemy lukrem i posypką Smacznego!!!