Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla mojego najwspanialszego brata z okazji urodzin.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
        
        
                Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka. Wsypujemy do całości mąkę i proszek do pieczenia oraz barwnik dodajemy i mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 st. ok 30 minut. ( W ten sposób pieczemy 3 biszkopty).
Śmietankę ubijamy z fixem i mieszamy delikatnie ze serkiem mascarpone. Przekładamy blaty.
Cały tort smarujemy kremem maślanym (przepis także znajduje się przy przepisie na tort lalkę) Wykładamy masę cukrową na górę, wbijamy świeczki :) W swojej kuchni rzadko używam barwników ale uważam że odświętnie można i dają fajny efekt :)