Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla mojego najwspanialszego brata z okazji urodzin.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka. Wsypujemy do całości mąkę i proszek do pieczenia oraz barwnik dodajemy i mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 st. ok 30 minut. ( W ten sposób pieczemy 3 biszkopty).
Śmietankę ubijamy z fixem i mieszamy delikatnie ze serkiem mascarpone. Przekładamy blaty.
Cały tort smarujemy kremem maślanym (przepis także znajduje się przy przepisie na tort lalkę) Wykładamy masę cukrową na górę, wbijamy świeczki :) W swojej kuchni rzadko używam barwników ale uważam że odświętnie można i dają fajny efekt :)