Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla mojego najwspanialszego brata z okazji urodzin.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15043
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2003
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8827
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15043
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2003
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8827
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka. Wsypujemy do całości mąkę i proszek do pieczenia oraz barwnik dodajemy i mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 st. ok 30 minut. ( W ten sposób pieczemy 3 biszkopty).
Śmietankę ubijamy z fixem i mieszamy delikatnie ze serkiem mascarpone. Przekładamy blaty.
Cały tort smarujemy kremem maślanym (przepis także znajduje się przy przepisie na tort lalkę) Wykładamy masę cukrową na górę, wbijamy świeczki :) W swojej kuchni rzadko używam barwników ale uważam że odświętnie można i dają fajny efekt :)