Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w którym występują różne smaki i aromaty, stanowi apetyczną kompozycję.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 172
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1331
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 172
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1331
Składniki
Szpinak rozmrozić, utrzeć. Jajka wybić dodać cukier i robotem utrzeć na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, na końcu dodać szpinak , wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Ciasto przestudzić.
Sernik na zimno przygotować w/g przepisu na opakowaniu, wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie pokroić na połowę. Ciastka ułożyć na sernik a między nie brzoskwinie.
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, odstawić do krzepnięcia.Gdy galaretka zaczyna krzepnąć , śmietanę ubić na puszysto i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto pokroić na porcje.