Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w którym występują różne smaki i aromaty, stanowi apetyczną kompozycję.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1193
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5721
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18274
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1193
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5721
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18274
Składniki
Szpinak rozmrozić, utrzeć. Jajka wybić dodać cukier i robotem utrzeć na puszysto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, na końcu dodać szpinak , wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 36x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Ciasto przestudzić.
Sernik na zimno przygotować w/g przepisu na opakowaniu, wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie pokroić na połowę. Ciastka ułożyć na sernik a między nie brzoskwinie.
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, odstawić do krzepnięcia.Gdy galaretka zaczyna krzepnąć , śmietanę ubić na puszysto i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
Ciasto pokroić na porcje.