Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyglądem przypomina szachownicę.Ciasto babkowe, przełożone gotowanym serem, ładnie się prezentuje i jest bardzo dobre.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
ciasto-Margarynę, olej, żółtka, cukier zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, a na końcu ubite białka. Wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao. Do drugiej 2 łyżki kokosu. Do trzeciej, szklanki suchego maku(ja dałam mielonego). Do czwartej kisiel malinowy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.(30x40) Ciasta rozsmarowywać pasami,jedno za drugim, tak ze w blaszce powstanie 8 pasów. .
Piec 45 min. w 175*.
Po przestygnięciu ciasto przekroić na połowę. Górną część odwrócić w poziomie, tak żeby paski były w innym położeniu i odstawić obok.
Spód włożyć do blaszki.
masa-Masło roztopić, ser zmiksować z jajkami i cukrem. Włożyć do garnka z masłem i podgrzewać, ciągle mieszając.(uważać bo pryska i może przypalić się).Budyń rozmieszać z mlekiem i wlać do sera. Po zagotowaniu, gorący wyłożyć na placek. Przykryć górą ciasta, uważając żeby kolorowe pasy były w innym położeniu.
Górę polać polewą czekoladową.