Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyglądem przypomina szachownicę.Ciasto babkowe, przełożone gotowanym serem, ładnie się prezentuje i jest bardzo dobre.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
ciasto-Margarynę, olej, żółtka, cukier zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, a na końcu ubite białka. Wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao. Do drugiej 2 łyżki kokosu. Do trzeciej, szklanki suchego maku(ja dałam mielonego). Do czwartej kisiel malinowy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.(30x40) Ciasta rozsmarowywać pasami,jedno za drugim, tak ze w blaszce powstanie 8 pasów. .
Piec 45 min. w 175*.
Po przestygnięciu ciasto przekroić na połowę. Górną część odwrócić w poziomie, tak żeby paski były w innym położeniu i odstawić obok.
Spód włożyć do blaszki.
masa-Masło roztopić, ser zmiksować z jajkami i cukrem. Włożyć do garnka z masłem i podgrzewać, ciągle mieszając.(uważać bo pryska i może przypalić się).Budyń rozmieszać z mlekiem i wlać do sera. Po zagotowaniu, gorący wyłożyć na placek. Przykryć górą ciasta, uważając żeby kolorowe pasy były w innym położeniu.
Górę polać polewą czekoladową.