Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z trzy kolorowymi biszkoptami budyniowymi. Tort z kremem czekoladowym, trzy kolorowym. Tort z owocami i ozdobami z mleka w proszku. Tort zrobiłam na imprezę urodzinową w rodzinie.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Następne upiec tak samo.
Pierwszy biszkopt ciemny ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 sokiem z puszki.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dodając śmietankę czekoladową.Następnie utwardzić śnieżką.Przełożyć do rękawa cukierniczego a dużą tylką z okrągłą końcówką. Zrobić rozetki na całej powierzchni biszkoptu.
Owoce umyć i odpowiednio pokroić jak i cukierki.Podzielić na trzy części,razem z ciasteczkami. Po rozetkach rozsypać jedną część przygotowaną. Przykryć beżowym biszkoptem i go nasączyć.
Z drugim kremem postąpić tak samo i zrobić rozetki. Na nie rozsypać drugą przygotowaną część owoców z ciasteczkami. Przykryć ostatnim biszkoptem i też go nasączyć resztą soku.
Z trzecim krem postąpić jak z poprzednimi i tak samo z owocami i ciasteczkami. Schłodzić w lodówce.
ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Podzielić na kawałki i część zafarbować, jadalnym barwnikiem. Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory.
Udekorować tort i przechowywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.