Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i na święta
1 forma do pieczenia 20 cm, 1 robot z misą, 1 mała miseczka, 1 nóż
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 193
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Składniki
Ciasto: Jajka ukręć z cukrem na puszysta masę. Dodaj przesianą mąkę kakao, proszek do pieczenia, sodę. Wymieszaj. Dodaj olej i mleko. Wymieszaj do połączenia składników. Przelej do formy 20 cm. Piecz 60 min. w temp. 180'C. Ostudź. Zetnij górę ciasta, środek wydrąż , pozostawiając brzegi i spód. Truskawki ułóż na cieście. Krem: Żelatynę zalej wrzątkiem, wymieszaj aby się rozpusciła. Mascarpone, śmietankę, i c.puder ukręć na gęsty krem. Łyżkę kremu dodaj do żelatyny, wymieszaj i dodaj do kremu. Ponownie wymieszaj. Dodaj pokruszone ciasteczka i 4 pokrojone w kostkę truskawki. Krem wyłóż na truskawki formując w kształt kopca. Masę obsyp okruszkami ciasta. Wstaw na 2-3 godzin do lodówki.