Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwe do wykonania i mało pracochłonne. Zachęcam zrobić i przekonać się samemu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 756
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 756
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Wykonanie; Dynię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odstawić. Dynia puści sok. Należy go odcisnąć i wylać. Cukier, olej i całe jaja wymieszać mikserem. Składniki suche, czyli mąkę z przyprawami przesiać do osobnego naczynia. Do wymieszanych mokrych składników dodać odciśniętą dynię i łyżka po łyżce przesianej mąki z wmieszanymi suchymi składnikami. Mieszając mikserem. Ciasto wylać na tortownicę. Dno ma być wyłożone papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarujemy. Pieczemy 50 min. w 150 *C. Lub do suchego patyczka. Wystudzone ciasto smarujemy masą czekoladową; 100 g. gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju 1 surowe żółtko. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, wlewamy olej i żółtko. Ciepłą masą czekoladową smarujemy wierzch ciasta. Składniki na tortownicę 24 cm. Smacznego.