Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwe do wykonania i mało pracochłonne. Zachęcam zrobić i przekonać się samemu.
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Składniki
Wykonanie; Dynię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odstawić. Dynia puści sok. Należy go odcisnąć i wylać. Cukier, olej i całe jaja wymieszać mikserem. Składniki suche, czyli mąkę z przyprawami przesiać do osobnego naczynia. Do wymieszanych mokrych składników dodać odciśniętą dynię i łyżka po łyżce przesianej mąki z wmieszanymi suchymi składnikami. Mieszając mikserem. Ciasto wylać na tortownicę. Dno ma być wyłożone papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarujemy. Pieczemy 50 min. w 150 *C. Lub do suchego patyczka. Wystudzone ciasto smarujemy masą czekoladową; 100 g. gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju 1 surowe żółtko. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, wlewamy olej i żółtko. Ciepłą masą czekoladową smarujemy wierzch ciasta. Składniki na tortownicę 24 cm. Smacznego.