Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny o smaku piernika to dobry sposób na przygotowanie szybkich i aromatycznych świątecznych babeczek.
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 31
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 40
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 414
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 31
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 40
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 414
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika, cukrem, solą i kakao.
W drugiej misce wymieszać mleko, maślankę, olej i jajko.
Do miski z mąką wlać mieszankę płynnych składników. Wszystko razem niedokładnie wymieszać.
Owoc kaki obrać, pokroić w kosteczkę, wymieszać z łyżką mąki, połączyć z ciastem.
Do foremki na muffiny włożyć papilotki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Posypać posiekanymi orzechami, wstawić na 20-25 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.