Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny o smaku piernika to dobry sposób na przygotowanie szybkich i aromatycznych świątecznych babeczek.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika, cukrem, solą i kakao.
W drugiej misce wymieszać mleko, maślankę, olej i jajko.
Do miski z mąką wlać mieszankę płynnych składników. Wszystko razem niedokładnie wymieszać.
Owoc kaki obrać, pokroić w kosteczkę, wymieszać z łyżką mąki, połączyć z ciastem.
Do foremki na muffiny włożyć papilotki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości.
Posypać posiekanymi orzechami, wstawić na 20-25 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.