Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zrobione jest dosłownie z tego co znalazłam w domu. Bez pieczenia, na szybko. Kilka składników wystarczy aby mieć co nie co do kawki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Składniki
Budyń ugotować. Blaszkę o wymiarach 29 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć połowę ciastek. Na ciastka wyłożyć połowę ciepłego budyniu, potem rozłożyć resztę ciastek. Na ciastkach rozsmarować resztę budyniu i posypać ciasteczkami. Na koniec rozłożyć odsączone z kompotu wiśnie ( bez pestek ). Ciasto schłodzić i przechowywać w lodówce.