Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zapraszam na delikatną w smaku kostkę wiosenne. Nadziana budyniem, kremówką oraz owocami, a to wszystko bez pieczenia.
forma 20*20 cm,mikser
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Składniki
Noc przed przygotowaniem ciasta, wstawić do lodówki puszkę z mleczkiem kokosowym.
Formę wyłożyć folią spożywczą lub aluminiowej, aby łatwiej było wyjąć ciasto. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Z odmierzonego mleka odlać 1/2 szklanki, a resztę zagotować z erytrolem. Do pozostawionego mleka dodać proszę budyniowy i wymieszać, następnie wlać do gotującego się mleka. Stale mieszając gotować 2 minuty następnie zdjąć z ognia i wylać na herbatniki, wyrównać i zostawić do ostygnięcia, nałożyć po łyżeczce dżemu w kilku miejscach. Następnie wyłożyć drugą warstwę herbatników, wstawić do lodówki.
Masa egzotyczna: Kremówkę wstępnie ubić z erytrolem. Z mleczka kokosowego wyjąć stałą część i dodać do śmietany, ubić. Na koniec dodać serek i erytrol i ubić razem na sztywny krem. Owoce umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki( część owoców zostawić do dekoracji). Na herbatniki nałożyć 2-3 łyżki kremu, rozsmarować. Dać owoce i resztę kremu ( 2 łyżki odłożyć do dekoracji),wyrównać. Nałożyć ostatnią warto herbatników i wstawić do lodówki na całą noc. Kolejnego dnia pokroić ciasto na kostki i resztą kremu zrobić rozetki na każdej kostce, udekorować owocami. Smacznego.