Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste i szybkie w przygotowaniu krążki jabłek w cieście na racuchy przygotowanym na kefirze. Krążki jabłek wyszły bardzo pyszne w środku mięciutkie ciepłe prawie rozpadające się jabłka , a z wierzchu chrupiące ciasto, podałam je z syropem klonowym oraz jogurtem naturalnym typu islandzkiego Skyr. Polecam
patelnia, miska, trzepaczka kuchenna, łyżka, nóż, ręcznik papierowy,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44750
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44750
Składniki
Obie mąki oraz proszek budyniowy przesiać do wyższej miski, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać, następnie wlać kefir i ponownie trzepaczką kuchenną wymieszać na gładkie ciasto, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. ( można użyć miksera). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, wmieszać w ciasto trzepaczką. Na większej patelni rozgrzać masło , krążki jabłek maczać w cieście i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Układać na talerzu ( w razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu). Po usmażeniu krążki jabłek oprószyć cynamonem, polać syropem klonowym ( możną oprószyć cukrem pudrem) i podawać z czym się lubi. Smacznego
Przygotowane krążki jabłek i ciasto.
Smażenie .
Deser gotowy do podania.