Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste i szybkie w przygotowaniu krążki jabłek w cieście na racuchy przygotowanym na kefirze. Krążki jabłek wyszły bardzo pyszne w środku mięciutkie ciepłe prawie rozpadające się jabłka , a z wierzchu chrupiące ciasto, podałam je z syropem klonowym oraz jogurtem naturalnym typu islandzkiego Skyr. Polecam
patelnia, miska, trzepaczka kuchenna, łyżka, nóż, ręcznik papierowy,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1080
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3006
Składniki
Obie mąki oraz proszek budyniowy przesiać do wyższej miski, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać, następnie wlać kefir i ponownie trzepaczką kuchenną wymieszać na gładkie ciasto, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. ( można użyć miksera). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, wmieszać w ciasto trzepaczką. Na większej patelni rozgrzać masło , krążki jabłek maczać w cieście i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Układać na talerzu ( w razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu). Po usmażeniu krążki jabłek oprószyć cynamonem, polać syropem klonowym ( możną oprószyć cukrem pudrem) i podawać z czym się lubi. Smacznego
Przygotowane krążki jabłek i ciasto.
Smażenie .
Deser gotowy do podania.