Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów. Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i syte.
naczynie na ciasto, nóż, mikser, rondel,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Przygotować krążki z jabłek; Jabłka obieramy w całości. Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką). Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm. Ciasto; Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, następnie żółtka miksujemy z cukrem, mąką, mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ). Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów. Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.