Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów. Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i syte.
naczynie na ciasto, nóż, mikser, rondel,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Przygotować krążki z jabłek; Jabłka obieramy w całości. Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką). Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm. Ciasto; Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, następnie żółtka miksujemy z cukrem, mąką, mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ). Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów. Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.