Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów. Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i syte.
naczynie na ciasto, nóż, mikser, rondel,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 94
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1063
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25366
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 94
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1063
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25366
Składniki
Przygotować krążki z jabłek; Jabłka obieramy w całości. Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką). Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm. Ciasto; Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, następnie żółtka miksujemy z cukrem, mąką, mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ). Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów. Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.