Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz słodkie, kremowe desery? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po przepis na krem sułtański. To propozycja, która przeniesie cię do PRL-owskiej cukierni i nie pozwoli ci się oderwać, aż do ostatniej łyżeczki. Przepis pochodzi z 474. odcinka programu "Ewa gotuje".
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2726
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10101
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2726
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1848
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 711
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.
Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki.
Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po jednym biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.