Uwielbiasz słodkie, kremowe desery? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po przepis na krem sułtański. To propozycja, która przeniesie cię do PRL-owskiej cukierni i nie pozwoli ci się oderwać, aż do ostatniej łyżeczki. Przepis pochodzi z 474. odcinka programu "Ewa gotuje".
Krem sułtański Ewy Wachowicz
Składniki
- Pół l śmietany 36%
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki rodzynków
- Rum do namoczenia (lub ciepła woda i kilka kropel aromatu rumowego)
- 3 łyżki kakao
- Kilka małych bez
- Kilka małych biszkoptów
- Melisa do dekoracji
Składniki
- Pół l śmietany 36%
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki rodzynków
- Rum do namoczenia (lub ciepła woda i kilka kropel aromatu rumowego)
- 3 łyżki kakao
- Kilka małych bez
- Kilka małych biszkoptów
- Melisa do dekoracji
Etapy przygotowania
Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.
Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki.
Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po jednym biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2183
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 8075
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1496
Ostatnio komentowane przepisy
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2183
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
Odsłon: 8075
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1496
Składniki
- Pół l śmietany 36%
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki rodzynków
- Rum do namoczenia (lub ciepła woda i kilka kropel aromatu rumowego)
- 3 łyżki kakao
- Kilka małych bez
- Kilka małych biszkoptów
- Melisa do dekoracji
Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.
Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki.
Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po jednym biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.