Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz słodkie, kremowe desery? Jeśli tak, koniecznie sięgnij po przepis na krem sułtański. To propozycja, która przeniesie cię do PRL-owskiej cukierni i nie pozwoli ci się oderwać, aż do ostatniej łyżeczki. Przepis pochodzi z 474. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18684
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 720
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29317
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2732
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 153
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18684
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 720
Składniki
Śmietanę schłodzić i ubić. Pod koniec posłodzić cukrem pudrem.
Połowę bitej śmietany nałożyć do pucharków. Do reszty wsypać kakao i zmiksować. Dodać namoczone i odcedzone rodzynki.
Wymieszać i nałożyć na śmietanę. Na górę pokruszyć bezy. Do każdego naczynia dać po jednym biszkopcie. Udekorować melisą i rodzynkami.