Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały do ciastek i naleśników. Świetnie sprawdza się jako składnik mas do tortów. Używam go do kanapek zamiast dżemu czy nutelli, można też słodzić nim herbatę.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88399
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11701
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1843
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88399
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11701
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1843
Składniki
Suszone daktyle kroję na pół, zalewam gorącą wodą ( tylko do przykrycia daktyli ) i odstawiam na 6-8 godzin lub całą noc. Potem większą część wody odlewam i miksuję na gęsty krem. Dolewam gęste mleko kokosowe. Przekładam do słoików i przechowuję w lodówce tydzień .