Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały do ciastek i naleśników. Świetnie sprawdza się jako składnik mas do tortów. Używam go do kanapek zamiast dżemu czy nutelli, można też słodzić nim herbatę.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Suszone daktyle kroję na pół, zalewam gorącą wodą ( tylko do przykrycia daktyli ) i odstawiam na 6-8 godzin lub całą noc. Potem większą część wody odlewam i miksuję na gęsty krem. Dolewam gęste mleko kokosowe. Przekładam do słoików i przechowuję w lodówce tydzień .