Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3902
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10035
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2662
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1806
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 678
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3902
Składniki
Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie zagniatamy ciasto z margaryny, żółtek i mąki i proszku do pieczenia. Wykładamy do foremki 25/36 wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy dowolnym powidłem.
Krem: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budynie. Pozostałe zagotowujemy z cukrem i wlewamy na gotujące mleko budynie, gotujemy do gęstości i lekko studzimy. Dajemy na ciasto.
Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka mieszamy. Wsypujemy kokos i roztopioną chłodną margarynę. Dajemy na budyń, pieczemy 45 minut w 180 stopniach.