Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 305
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4477
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 305
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 428
Składniki
CIASTO KRUCHE: 1. Z podanych składników zarób ciasto.
MASA II: 1. Z podanych składników ugotuj budyń.
CIASTO KOKOSOWE: 1. Ubij białka ze szczyptą soli. 2. Dodaj cukier i ubij. 3. Dodaj żółtka i ponownie ubij. 4. Dodaj kokos i roztopione masło i ubij do momentu połączenia składników.
WYKONANIE CIASTA: 1. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto kruche. 2. Na ciasto kruche wyłóż marakuja curd. 3. Na marakuja curd wyłóż ciepły budyń. 4. Na wierzch wyłóż ciasto kokosowe. 5. Całość piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. 6. Smacznego :-)