Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1781
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2275
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 68
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 149
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1415
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1781
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2275
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 68
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 149
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1415
Składniki
CIASTO KRUCHE: 1. Z podanych składników zarób ciasto.
MASA II: 1. Z podanych składników ugotuj budyń.
CIASTO KOKOSOWE: 1. Ubij białka ze szczyptą soli. 2. Dodaj cukier i ubij. 3. Dodaj żółtka i ponownie ubij. 4. Dodaj kokos i roztopione masło i ubij do momentu połączenia składników.
WYKONANIE CIASTA: 1. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto kruche. 2. Na ciasto kruche wyłóż marakuja curd. 3. Na marakuja curd wyłóż ciepły budyń. 4. Na wierzch wyłóż ciasto kokosowe. 5. Całość piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. 6. Smacznego :-)