Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sławny deser składający się z ciasta francuskiego i masy budyniowej
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 148
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31333
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 148
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31333
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Ciasto francuskie upiecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu Mleko zagotuj Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na jasną i puszystą masę Dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie połącz Wlewaj stopniowo gotujące się mleko, cały czas miksując Przelej całość z powrotem do garnka i gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min cały czas mieszając Budyń przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego wystygnięcia
Miękkie masło zmiksuj na puch, a następnie dodaj po łyżce zimny budyń Gotową masę budyniową wyłóż na pierwszy płat ciasta francuskiego i wyrównaj Przykryj drugim płatem ciasta lekko przyciskając Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc Przed podaniem ciasto posyp cukrem pudrem