Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu deser, gdy goście zaskoczą nas wizytą.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6539
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6539
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Składniki
Obrane ze skórki jabłka ścieramy na drobnych oczkach, a następnie przesmażamy z cukrem i cynamonem do otrzymania jednolitej masy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy dodając co jakiś czas serek mascarpone. Miksujemy do czasu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Do powstałego kremu można dodać łyżeczkę cukru pudru lub więcej w zależności jak bardzo chcemy aby krem był słodki.
Do pucharków przekładamy naprzemiennie masę z jabłek i krem. Mniej więcej pośrodku dodajemy warstwę z połamanych na kawałeczki biszkoptów. Całość dekorujemy cukrowymi gwiazdkami i wstawiamy do lodówki na ok 30 min.