Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu deser, gdy goście zaskoczą nas wizytą.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54108
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 467
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5329
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54108
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 467
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5329
Składniki
Obrane ze skórki jabłka ścieramy na drobnych oczkach, a następnie przesmażamy z cukrem i cynamonem do otrzymania jednolitej masy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy dodając co jakiś czas serek mascarpone. Miksujemy do czasu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Do powstałego kremu można dodać łyżeczkę cukru pudru lub więcej w zależności jak bardzo chcemy aby krem był słodki.
Do pucharków przekładamy naprzemiennie masę z jabłek i krem. Mniej więcej pośrodku dodajemy warstwę z połamanych na kawałeczki biszkoptów. Całość dekorujemy cukrowymi gwiazdkami i wstawiamy do lodówki na ok 30 min.