Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na prosty i szybki sernik, który najlepiej zajadać po przestudzeniu bez schładzania w lodówce, jest kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach, serdecznie polecam :-)
tortownica o średnicy 24 cm, mikser
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 444
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 444
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Składniki
1. Masło ucieramy z cukrem. 2. Do utartego masła dodajemy stopniowo po jednym całym jajku (razem 5) i dalej miksujemy. 3. W tym momencie najlepiej dodać budynie (lub budyń z sernixem) i dalej miksować. 4. Na końcu stopniowo dodajemy ser z wiaderka. Do tego przepisu najbardziej nadaje się właśnie ser President, chyba że inny ser ma podobną delikatną konsystencję. W każdym razie ja zawsze używam właśnie tego sera. 5. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 6. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. 7. Pieczemy przez ok. 1 godzinę na drugiej półce od dołu, z grzaniem góra-dół. Sernik może bardzo urosnąć, ale później i tak opadnie, ale to nie szkodzi, tak ma być. Będzie miękki, delikatny i kremowy. Studzimy go w zamkniętym piekarniku. 8. Następnie wystudzony sernik oprószmy cukrem pudrem i zajadamy. Taki na świeżo jest najsmaczniejszy. Serdecznie polecam :-)