Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na prosty i szybki sernik, który najlepiej zajadać po przestudzeniu bez schładzania w lodówce, jest kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach, serdecznie polecam :-)
tortownica o średnicy 24 cm, mikser
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 256
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21754
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 256
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21754
Składniki
1. Masło ucieramy z cukrem. 2. Do utartego masła dodajemy stopniowo po jednym całym jajku (razem 5) i dalej miksujemy. 3. W tym momencie najlepiej dodać budynie (lub budyń z sernixem) i dalej miksować. 4. Na końcu stopniowo dodajemy ser z wiaderka. Do tego przepisu najbardziej nadaje się właśnie ser President, chyba że inny ser ma podobną delikatną konsystencję. W każdym razie ja zawsze używam właśnie tego sera. 5. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 6. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. 7. Pieczemy przez ok. 1 godzinę na drugiej półce od dołu, z grzaniem góra-dół. Sernik może bardzo urosnąć, ale później i tak opadnie, ale to nie szkodzi, tak ma być. Będzie miękki, delikatny i kremowy. Studzimy go w zamkniętym piekarniku. 8. Następnie wystudzony sernik oprószmy cukrem pudrem i zajadamy. Taki na świeżo jest najsmaczniejszy. Serdecznie polecam :-)