Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na diecie wcale nie musisz rezygnować ze słodkich przyjemności. Ciasto wykonane z odpowiednich składników może stać się pełnowartościową, zdrową przekąską w ciągu dnia. Wystarczy znaleźć odpowiedni przepis. Poniżej przedstawiamy recepturę na cudownie kremowy sernik w wersji fit. Jeśli chcecie, żeby stał się mniej kaloryczny, możecie zrezygnować z wykonania spodu i przelać do formy samą masę serową.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Składniki
Zacznij od przygotowania kruchego spodu. Masło rozpuść w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Kruche ciasteczka przełóż do blendera kielichowego i zmiksuj na pył.
Zmielone ciasteczka przesyp do miski, dodaj rozpuszczone masło i masło orzechowe. Składniki wymieszaj.
Dno tortownicy wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przełóż do formy. Wyrównaj powierzchnię.
Białka oddziel od żółtek. Do żółtek dodaj twaróg, wlej mleko, wsyp budynie i erytrytol. Składniki krótko zmiksuj do połączenia.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę dodaj do masy twarogowej. Składniki delikatnie połącz łyżką.
Masę serową przelej na ciasteczkowy spód.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Na dole piekarnika umieść naczynie z wodą. Wstaw blaszkę z ciastem.
Kremowy sernik piecz przez około 60-70 minut. Studź początkowo w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie schładzaj przez około 2-3 godziny w lodówce.