Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 188
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 176
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1356
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 441
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 232
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 188
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 176
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1356
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 441
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 232
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia taką samą w jakiej upieczemy kruche ciasto. Piec w temperaturze 160- 180 stopni.
Ciasto kruche: Zarobić ciasto,podzielić na 2 części,upiec 2 placki w jednakowych formach. Masa: z mleka ,mąki, cukru ugotować budyń.Do gorącego budyniu dodać margarynę i dobrze wymieszać.Gorącą masą przekładać placki. Placek kruchy-masa-biszkopt -masa-placek kruchy-polewa