Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega przepyszna krówka bez pieczenia, u nas stała się hitem. Ciasto to przepyszne połączenie słodkiego kajmaku i delikatnej masa na bazie kremówki i serka mascarpone, równoważone słonymi krakersami. Po prostu rozkosz dla podniebienia.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Jedną puszkę masy kajmakowej przekładamy do małego garnka i podgrzewamy na małym ogni, cały czas mieszając aż masa osiągnie płynną konsystencję. Na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce układamy herbatniki. Na ułożone herbatniki wylewamy ciepłą masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy krakersy.
Całość odkładamy do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę siekamy na małe kawałeczki, ja polecam najlepiej zetrzeć ją na tarce. Mleko doprowadzamy do wrzenia, polewamy nim od razu czekoladę i mieszamy do momentu całkowitego roztopienia się grudek.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę kremówkę wlewamy do miski i dodajemy do niej serek mascarpone. Całość miksujemy robotem na najwyższych obrotach na sztywna masę. Na końcu wlewamy czekoladę i mieszamy.
Masę nakładamy na krakersy.
Na równomiernie rozprowadzonej masie układamy warstwę herbatników.
Na herbatnikach rozsmarowujemy drugą puszkę masy kajmakowej. Wierzch posypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy kilka godzin lub najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego !!!