Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega przepyszna krówka bez pieczenia, u nas stała się hitem. Ciasto to przepyszne połączenie słodkiego kajmaku i delikatnej masa na bazie kremówki i serka mascarpone, równoważone słonymi krakersami. Po prostu rozkosz dla podniebienia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15796
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4775
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 481
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15796
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4775
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 481
Składniki
Jedną puszkę masy kajmakowej przekładamy do małego garnka i podgrzewamy na małym ogni, cały czas mieszając aż masa osiągnie płynną konsystencję. Na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce układamy herbatniki. Na ułożone herbatniki wylewamy ciepłą masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy krakersy.
Całość odkładamy do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę siekamy na małe kawałeczki, ja polecam najlepiej zetrzeć ją na tarce. Mleko doprowadzamy do wrzenia, polewamy nim od razu czekoladę i mieszamy do momentu całkowitego roztopienia się grudek.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę kremówkę wlewamy do miski i dodajemy do niej serek mascarpone. Całość miksujemy robotem na najwyższych obrotach na sztywna masę. Na końcu wlewamy czekoladę i mieszamy.
Masę nakładamy na krakersy.
Na równomiernie rozprowadzonej masie układamy warstwę herbatników.
Na herbatnikach rozsmarowujemy drugą puszkę masy kajmakowej. Wierzch posypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy kilka godzin lub najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego !!!