Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli mocno słodkich ciast
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Składniki
Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, pieczemy 2 placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 25 min w temp 180 stopni. studzimy
Krem: śmietanę ubijamy ze śmietan fixami lub zamiast tego na koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w szklance wody i zaczynającą tężeć galaretkę. Masę wykładamy na jeden placek, przykrywamy drugim.
Wierzch: słonecznik prażymy na suchej patelni. Masę krówkową miksujemy z margaryną, wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ostudzonym słonecznikiem.najlepiej jeśli ciasto postoi jeden dzień w lodówce, wtedy jest najlepsze. Przepis na standardową blachę