Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną,mocno kruchą szarlotkę. Szarlotka zaspokoi swoim smakiem nie jedno podniebienie i skusi każdego niejadka. Po zjedzeniu jednego kawałka poprosi o następny.
tortownica, tarka, mikser,
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 125
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 340
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 373
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 125
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 340
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 373
Składniki
Mąkę posiekać z masłem lub margaryną,dodać proszek do pieczenia ,cukier puder oraz żółtka. Zagnieść gładkie ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Jabłka obrać ze skóry zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cynamon, cukier waniliowy i cukier (ilość cukru zależy od kwaśności jabłek). 3/4 ciasta wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 26 cm,przykryć jabłkami, pianą ubitą z białek oraz kruszonką z reszty ciasta. Piec 50 minut w gorącym piekarniku 200 - 220 stopni.C Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.