Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że można zrobić pyszne ciasto bezglutenowe, które zachwyci każde podniebienie? Moja nowa propozycja to tarta z bitą śmietaną i owocami, która jest nie tylko smaczna, ale także pięknie wygląda na stole i wpasuje się w każdą okazję!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32363
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32363
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy - ciasto będzie lepiło się do rąk - można użyć do tego miksera. Całość formujemy w kulę i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut. Formę (u mnie tortownica 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy ciastem. Pieczemy w 160 st przez 30 minut. Następnie studzimy.
Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy z cukrem i mascarpone na sztywny krem, przekładamy go na dżem, dekorujemy owocami i startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. Smacznego! :)