Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że można zrobić pyszne ciasto bezglutenowe, które zachwyci każde podniebienie? Moja nowa propozycja to tarta z bitą śmietaną i owocami, która jest nie tylko smaczna, ale także pięknie wygląda na stole i wpasuje się w każdą okazję!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 944
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104828
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy - ciasto będzie lepiło się do rąk - można użyć do tego miksera. Całość formujemy w kulę i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut. Formę (u mnie tortownica 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy ciastem. Pieczemy w 160 st przez 30 minut. Następnie studzimy.
Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy z cukrem i mascarpone na sztywny krem, przekładamy go na dżem, dekorujemy owocami i startą czekoladą. Chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. Smacznego! :)