Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, trochę pracochłonne,ale naprawdę warto.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1991
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10156
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1991
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10156
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.