Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, trochę pracochłonne,ale naprawdę warto.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 556
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3935
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 556
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 752
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3935
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.