Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki królują u mnie chyba najczęściej. Mimo, że są pracochłonne uwielbiam je robić. Najbardziej cieszy dekorowanie, a o zjadaniu już nie wspomnę!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3855
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 995
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia.
Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło ubic na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę.
Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami.