Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, kruche ciasteczka w kształcie rogalików.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 800
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22790
Składniki
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i owinąć ją folią. Włożyć do lodówki na 30 min. Z ciasta formować wałeczki i układać w kształt podkowy (odwróconej litery C). Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 190°C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.