Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i kruche ciasteczka do dobrej kawki.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1714
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8259
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252499
Polecam.
Odsłon: 1360
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1714
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8259
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252499
Polecam.
Odsłon: 1360
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka i jajka.
Następnie zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.
Do jednej dodać kakao i ponownie zgnieść.
Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać dowolne kształty ciasteczek.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez 15 minut.
Po upieczeniu ostudzić i przełożyć dowolnym dżemem (najlepiej z własnej spiżarni) kolorami na przemian. Posypać cukrem pudrem, przechowywać w dowolnym zamkniętym pojemniku.