Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i kruche ciasteczka do dobrej kawki.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 246
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 288
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 48
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 246
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 288
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka i jajka.
Następnie zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.
Do jednej dodać kakao i ponownie zgnieść.
Ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać dowolne kształty ciasteczek.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec przez 15 minut.
Po upieczeniu ostudzić i przełożyć dowolnym dżemem (najlepiej z własnej spiżarni) kolorami na przemian. Posypać cukrem pudrem, przechowywać w dowolnym zamkniętym pojemniku.