Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, ładnie prezentują się na świątecznym stole.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 144
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 144
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto wkładamy do lodówki na 30 min.(Jeśli chcemy ciasteczka 2-kolorowe zagniecione ciasto dzielimy na dwie części dodając do jednej kakao i mleko)
Ciasto wałkujemy i wycinamy dwa kółka jedno z otworem . Można dowolnie łączyć . Można też składać smarując powidłami jak na zdjęciu.
Pieczemy około 10 min.
Udanych wypieków!