Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasteczka z cytrynową nutką. Świetnie nadają się jako słodka przekąska do szkoły lub dodatek do popołudniowej herbaty. Z podanych proporcji wychodzi 30 ciasteczek. Aby wypieki były kruche i smaczne, pamiętam o tym, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 166
Składniki
Cytryny wyszoruj pod bieżącą wodą, następnie sparz wrzątkiem i osusz.
Masło utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko, sok i skórkę z cytryny. Całość wymieszaj.
Do maślanej masy przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ze składników zagnieć szybko ciasto, uformuj w kulę, zawiń w papier do pieczenia i przełóż do lodówki na 15 minut.
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki. Odrywaj z niego kawałki i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczaj za pomocą łyżki.
Porada: Ciasteczka przed pieczeniem możesz obsypać odrobiną cukru.
Piecz przez 8-9 minut w 180 stopniach Celsjusza.