Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, wyjątkowo kruche ciasteczka. Limonka nadaje im świeżości, a matcha subtelnego aromatu zielonej herbaty.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4604
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1745
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4604
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1745
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, mąki, proszek, mleko, matchę, sok i skórkę z limonki. Razem mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta urywamy po kawałku, formujemy kulkę i obtaczamy ją w cukrze pudrze. Układamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut. Ciasta podajemy po ostudzeniu.