Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, wyjątkowo kruche ciasteczka. Limonka nadaje im świeżości, a matcha subtelnego aromatu zielonej herbaty.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163794
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163794
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, mąki, proszek, mleko, matchę, sok i skórkę z limonki. Razem mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta urywamy po kawałku, formujemy kulkę i obtaczamy ją w cukrze pudrze. Układamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut. Ciasta podajemy po ostudzeniu.