Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, wyjątkowo kruche ciasteczka. Limonka nadaje im świeżości, a matcha subtelnego aromatu zielonej herbaty.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1098
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1098
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, mąki, proszek, mleko, matchę, sok i skórkę z limonki. Razem mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta urywamy po kawałku, formujemy kulkę i obtaczamy ją w cukrze pudrze. Układamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-20 minut. Ciasta podajemy po ostudzeniu.