Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie :) Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ciasteczka. Tak się składa,że uwielbiam je i jeść i piec. A te, którymi Was dzisiaj częstuję są idealnie kruche i cudownie pachnące cynamonem. A do tego proste i szybkie w wykonaniu, myślę, że składniki na pewno każdy znajdzie w kuchennej półce i lodówce. Takie ciasteczka można upiec na podwieczorek lub dla niespodziewanych gości ( niecała godzinka i są gotowe ). Do pieczenia można zachęcić dzieci, które potem z wielkim apetytem będą je zjadać, uwierzcie mi ciasteczka są tak pyszne, że zjedzą nawet gorące :) Zapraszam na ciasteczka :)
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2945
Składniki
Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i jajko ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
Ciasto nabieramy łyżką i dłońmi formujemy kulki, następnie obtaczamy je w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując znaczne odstępy ponieważ kulki trochę się rozpłyną i mogą się zrosnąć.
Ciasteczka pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Studzimy, podajemy i smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.