Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka obficie pokryte gorzką czekoladą, chrupiącym bekonem oraz ostrym chili to oryginalny dodatek do kawy czy herbaty.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4468
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12124
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4468
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12124
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, sól i posiekane masło za pomocą siekaczki robimy kruszonkę. Do kruszonki dodajemy żółtka i śmietanę szybko zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Schłodzone ciasto, kroimy na kilka części, każdą rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Kółka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180-190 stopniach C i pieczemy 12-15 minut. Upieczone ciastka ostrożnie przekładamy na kratkę. Czekoladę kruszymy dodajemy trochę mleka i topimy. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy ciastka. Boczek z obu stron smażymy na rumiano kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Ciastka posypujemy pokruszonym boczkiem i płatkami chili. Odstawiamy do zastygnięcia.