Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi małych słodkich, chrupiących z fajnymi dodatkami ciastek. Takie ciacha to frajda dla całej rodziny. Nie dość, że możemy je przygotować wspólnie z dzieciakami, to jeszcze są mega smaczne i szybko znikają.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
Ciasteczka są banalnie proste w przygotowaniu, a wykonanie zajmuje chwilkę. Do miski wrzucamy masło, najlepiej pokroić w kostkę, wbijamy jajka. Wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Całość zagniatamy dość szybko. Czekolady kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy orzechy laskowe, wiórka kokosowe i czekoladę. Wszystko zagniatamy. Wszystko ma się ładnie ze sobą połączyć. Jeżeli chcemy możemy schować na chwilkę do lodówki. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy 10-15 minut w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Ciasteczka szybko się pieką. Ciacha powinny mieć złoty kolor.