Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 238
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 609
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 238
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 609
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.
Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.
Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.
Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek
SMACZNEGO