Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13189
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4935
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13189
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4935
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.
Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.
Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.
Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek
SMACZNEGO