Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, bardzo słodkie ciasteczka z dodatkiem masy krówkowej i wiórków kokosowych. Idealne dla łasuchów.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Zimne masło razem z pozostałymi składnikami ciasta kruchego szybko zagniatamy. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Wiórki kokosowe rumienimy na suchej patelni co jakiś czas mieszając. Studzimy i mieszamy z masą krówkową. Kruche ciasto rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm i szklanką wykrawamy koła. W każdym z nich kieliszkiem wykrawamy mniejsze koła. Wykrojone ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na rumiano w temperaturze 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciastka smarujemy masą krówkową. Na wierzchu porcjami przyklejamy wcześniej przygotowane wiórki kokosowe. Obie czekolady rozpuszczamy osobno w kąpieli wodnej. Każde ciastko maczamy spodem w czekoladzie i kładziemy na blasze. Resztą czekolady polewamy wierzch ciastek. Odstawiamy do stężenia czekolady.