Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Zapraszam Was na kruchutkie makowe ciasteczka. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4085
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11187
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6429
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13421
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4085
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11187
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6429
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13421
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5188
Składniki
Wszystkie składniki wrzucam do miski, zagniatam ciasto i zawijam w foliową torebkę. Chowam na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto cieniutko rozwałkowuję na oprószonym mąką blacie. Wycinam kształty – u mnie akurat będą to same gwiazdki – i przenoszę je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 10 minut. Smacznego!!!