Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, więc można szaleć w kuchni. Przygotowałam dla was przepyszne ciemne, kruche ciasto z truskawkami i bezą.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1142
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1142
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 686
Składniki
Do miski wrzucamy pokrojone zimne masło. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i dodajemy żółtka jajek. Całość szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części i chowamy do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy jedną część przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24×24 cm. Ciasto podpiekamy 20 minut w 180 stopniach. Na podpieczone ciasto wykładamy truskawki. Jak mamy duże kroimy na mniejsze kawałki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na wolnych obrotach, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i ponownie miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Przygotowaną pianę wykładamy na truskawki. Na koniec wykładamy małe kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach ostatnią część ciasta. Ciasto pieczemy 45 minut w 175 stopniach góra dół. Smacznego