Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kruche ciasto ze wspaniałą kokosową kruszonką na wierzchu. Po prostu pycha! Polecam :-) Przepis na blaszkę o wymiarach 25 x 35
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 33
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi się i na świąteczn...
Odsłon: 92
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 33
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi się i na świąteczn...
Odsłon: 92
Składniki
Sposób wykonania ciasta: Mąkę zmieszać z brązowym cukrem, proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Przygotować budyń: Z podanych składników ugotować budyń i pozostawić pod przykryciem żeby się nie utworzył kożuch.
Przygotować kruszonkę: Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu, schłodzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać do momentu aż składniki się połączą i utworzy się kruszonka.
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o wielkości blachy i przełożyć do wyłożonej papierem formy. Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Na upieczony spód wyłożyć owoce. Jeżeli są mrożone, nie ma potrzeby ich wcześniejszego rozmrażania. Na owoce położyć budyń i całość posypać kruszonką. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 175 stopni C. Smacznego :-)