Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym ciastem zaskoczysz domowników
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666318
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 121
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 619
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5779
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 993
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666318
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 121
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 619
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5779
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 993
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Około 15 min chłodzimy ciasto w lodówce. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzamy równomiernie na blaszce, delikatnie przyklepując. Wstawiamy do pieca i podpiekamy na złoto przez około 15- 20 min. Gdy spód już wystygnie, ubijamy białka, stopniowo dodając cukry. Cały czas ubijamy na wysokich obrotach. Następnie powoli dodajemy budyniowy proszek, ciągle miksując. Zmniejszamy obroty i wlewamy wąską strużką olej, nie przerywając miksowania. Miksujemy chwilę, aż wszystkie składniki pianki się połączą. Ponownie rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Budyniową piankę wykładamy na podpieczony spód. Następnie układamy maliny. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Pieczemy około 30 min na złoto. Po ostygnięciu można posypać wierzch cukrem pudrem. SMACZNEGO