Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym ciastem zaskoczysz domowników
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 76
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 76
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Około 15 min chłodzimy ciasto w lodówce. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzamy równomiernie na blaszce, delikatnie przyklepując. Wstawiamy do pieca i podpiekamy na złoto przez około 15- 20 min. Gdy spód już wystygnie, ubijamy białka, stopniowo dodając cukry. Cały czas ubijamy na wysokich obrotach. Następnie powoli dodajemy budyniowy proszek, ciągle miksując. Zmniejszamy obroty i wlewamy wąską strużką olej, nie przerywając miksowania. Miksujemy chwilę, aż wszystkie składniki pianki się połączą. Ponownie rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Budyniową piankę wykładamy na podpieczony spód. Następnie układamy maliny. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Pieczemy około 30 min na złoto. Po ostygnięciu można posypać wierzch cukrem pudrem. SMACZNEGO