Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to ma smak słodko-kwaśny jeśli ktoś lubi taki smak to zachęcam do upieczenia tego ciasta, na pewno będzie Ci smakować.
miska, stolnica, wałek do ciasta, łyżka, blacha do pieczenia (około 22x34 cm ), ostry nóż, sitko, waga kuchenna, szklanka (250 ml), patelnia,
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 247
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13364
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 247
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13364
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2649
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto na spód zagnieć, aby powstało jednolite ciasto. Jeśli jest zbyt miękkie włóż go owinięte w folię do lodówki na około 30 minut. Następnie rozwałkuj go i wyściel nim blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia ciast.
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki o długości około 2 cm. Wrzuć na rozgrzaną suchą , dużą patelnię ( lub do rondla), posyp cukrem, cukrem waniliowym i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając, aby rabarbar puścił sok i lekko zmiękł. Smaż około 10 minut. następnie zgaś ogień i pozostaw rabarbar na patelni jeszcze przez około 15 minut, aby nasiąkł syropem cukrowo-rabarbarowym. Po tym czasie odcedź rabarbar na sitku lub cedzaku i wyłóż go na kruche ciasto. Posyp po wierzchu kaszą manną.
Wszystkie składniki przeznaczone na kruszonkę dodaj do miski. Wymieszaj, aby powstała kruszonka, posyp po wierzchu rabarbar. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piecz około 40 minut. Gdy całkiem wystygnie wyjmij ciasto z blachy i posyp cukrem pudrem.
Życzę smacznego !