Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja smaku.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Truskawki wypłukaj obierz z szypułek zostaw na sicie.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem,dodaj margarynę, żółtka,jajko i śmietanę.Zagnieść ciasto.Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia ciasta rozwałkuj i wyłóż do blachy.Ciasto ponakuwaj widelcem i podpiecz około 10 minut następnie wyłóż truskawki jeśli są duże przekrój na pół.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st .Smacznego.